Wijnkoelkast Voor Thuis

Published Apr 12, 21
12 min read

Wijnkoelkast Voor Bier

Wijn bewaren in de kruipruimte: in de kruipruimte zijn mogelijk schimmels, ongedierte, water en overmatig vocht aanwezig. Ook is het mogelijk dat er chemische gassen in de kruipruimte hangen. Dit is dus geen geschikte ruimte voor wijn. Wijn buiten bewaren: buiten zijn er te grote temperatuurschommelingen. Wijn bewaren op zolder: de zolder is over het algemeen warm en er zijn grote temperatuurverschillen tussen de winter en zomer en is hierdoor ongeschikt.

S. (2008). Wine Science: Principles and Appications. (3e druk). Burlington: Academic Press. Johnson, J., & Robinson, J. (2013). The World Atlas of Wine. (7e druk). London: Mitchell Beazley. Robinson, J., & Harding, J. (2015). The Oxford Companion to Wine. (4e druk). Oxford: Oxford University Press..

Wilt u wijn op de juiste temperatuur bewaren? Met deze zwarte wijnklimaatkast bewaart u tot 18 flessen wijn in het juiste klimaat. De temperatuur van deze klimaatkast is in te stellen tussen de 11 en de 18 graden Celsius (op basis van een kamertemperatuur van 25 graden Celsius). Op deze manier heeft u altijd een fles gereed om op te drinken en blijven uw flessen bovendien langer houdbaar.

Hoelang Kun Je Wijn Bewaren? De Wijnkoelkast Tips!

Hebben we eerder al gesproken over het bewaren van Champagne (beste tip hierbij, doe dat niet te lang !) is de volgende stap uiteraard het koelen van de Champagne om er optimaal van te genieten. Heb je nu een wijnklimaatkast nodig of kan dit ook in een ” gewone” koelkast? Net als iedere wijn, zijn bubbels ook gevoelig voor beweging - wijnklimaatkast.

bol.com   BODEGA43 B4340 - Wijnkoelkast - 40 flessenDe Beste Wijnklimaatkast met 2 zones: dit is onze Top 5 (2021)


Het is uiteraard geen must om een wijnkoelkast aan te schaffen, maar zorg er dan op z’n minst voor dat de flessen niet te lang in de koelkast liggen. Dan de ideale temperatuur om Champagne te drinken; dit is De ene Champagne wat koeler, de andere kan iets warmer gedronken worden.

Een Millésime leent zich uitstekend voor wat warmer drinken, terwijl een hoog frisse Blanc de Blancs eerder gebaat is bij wat meer koelen. Wat we echter vaak zien is dat Champagne in een emmer ijs wordt gezet, dit is dan weer niet aan te raden. Door de lage temperatuur wordt de Champagne vlakker.

Wijnkoelkast Voor Bier

Een beter alternatief is om de wijnkoeler te vullen met water én ijsblokjes, op die manier koel je het zonder direct te bevriezen. Uiteraard kun je de flessen ook een wijnkoeler uit de vriezer aandoen. Dan weet je zeker dat de fles wel gekoeld, maar niet bevroren wordt.

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer. Privacy Policy You have read and agreed to our privacy policy .

Een wijnklimaatkast (of wijnkoelkast) is een apparaat dat kan worden ingesteld om flessen wijn op de juiste temperatuur te koelen. Verschillende typen wijn, zoals rode en witte wijn, hebben andere soort eisen betreft de juiste temperatuur om geserveerd te worden. Een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat jouw wijn altijd op de juist temperatuur is wanneer je die fles wilt opentrekken.

Wijnkasten - Inbouw En Vrijstaand Kopen Voor Een Mooi Interieur

Tegenwoordig doen deze elektrische kasten het werk. Hierdoor kan je ook zonder kelder genieten van wijn zoals het hoort. Als het op wijnen aankomt is iedereens smaak verschillend. Dit betekent dat niet elke wijnkoelkast zomaar voldoet aan jouw eisen. Deze eisen zullen namelijk op verschillende factoren anders zijn dan die van je buurman.

Wijnklimaatkasten zijn er in veel verschillende groottes. De kleinste modellen beginnen bij een limiet van maximaal 12 flessen, waar de grootste koelers ruimte hebben voor maar liefst 200 flessen. De kans is groot dat als je een grote verzameling wijnen hebt ook wilt kiezen voor een model met veel plaats voor al je wijnen.

De vraag is ook of je al je wijnen gekoeld wilt hebben, of dat je liever plant welke wijnen je de aankomende tijd gaat drinken. Als dit laatste het geval is, dan is het niet nodig om voor een groter en duurder model te kiezen. Wellicht denk je dat je passie voor wijn de komende tijd enkel maar kan groeien, dan is een groter model uiteraard geen overbodige luxe.

Wijnkoelkast Met 2 Zones

Als laatste is het belangrijk om het volgende te onthouden: de meeste wijnkoelkasten zijn gemaakt voor de standaard dunne Bordeaux flessen. – Als je van plan bent de kast te vullen met dikkere champagneflessen zullen er minder naast elkaar op een rij passen. Rode wijn wil je op een andere temperatuur serveren dan een witte wijn of een rosé.

Standaard heeft een wijnklimaatkast één temperatuurzone die kan worden ingesteld. Dit houdt in dat elke fles wijn die zich in deze temperatuurzone bevindt op dezelfde temperatuur worden bewaard. Dit is in principe geen probleem. Aangezien elk type wijn bij langdurig bewaren op dezelfde temperatuur van rond de 12° moet worden bewaard.

Hoewel de juiste temperatuur van wijn een persoonlijke smaak is, geeft de onderstaande afbeelding aan wat standaard wordt gezien als de ‘beste’ temperatuur voor het serveren van wijn. Zowel kleinere modellen van wijnkoelkasten als grotere zijn beschikbaar met meerdere temperatuurzones. Je hoeft hierdoor niet persé een groter model aan te schaffen als je liever een kleiner model in gedachten hebt.

Wijnklimaatkast En Klimaatkast Kopen Bij Dé Specialist

Je hoeft maar een willekeurige wijnklimaatkast met enkele reviews te bekijken en de kans is groot dat iemand het heeft over het geluidsniveau. Als je de wijnkoelkast in de woonkamer hebt staan, wil je niet constant het gezoem horen dat je verwacht bij een koelkast. Dit is gelukkig bij de meeste kasten niet het geval.

BODEGA43 - De beste kelder voor je wijnenWijnklimaatkast BODEGA43-180 - Robuuste Horeca Wijnklimaatkast.


De temperatuur is in veel gevallen direct verbonden aan het geluidsniveau. Waar komt het geluidsniveau vandaan? En hoe kun je zorgen dat je bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast niet voor luide verrassing komt te staan? Het type kast is bij het veroorzaken van ‘teveel’ geluid de grootste oorzaak – niet elk soort type koeling maakt evenveel geluid.

Zowel een koelkast als een elektrische wijnkoelkast gebruiken een compressor om tot de juiste temperatuur te komen. Als we kijken naar het geluidsniveau dat een compressor veroorzaakt, zijn deze het hoogst in termen van decibel. Wil je dat je wijnkoelkast helemaal geen geluid maakt? Dan is een compressor niet de juiste keuze.

Wijnkoelkast Of Wijnklimaatkast

Alle wijnklimaatkasten met Compressor koeltechniek die verkrijgbaar zijn in deze webshop zijn geschikt voor gebruik als wijnbewaarkast (om wijnen op te leggen): ze zijn voorzien van een koolstoffilter, computergestuurde temperatuur cycli en een luchtvochtigheidsregeling. Dit zijn de benodigde functies om een wijnklimaatkast als wijnbewaarkast te gebruiken. Wijnkoelers met thermo-elektrische koeling (dit zijn voornamelijk kleine modellen t/m 21 flessen) zijn alleen geschikt als wijnserveerkast (wijn kan wel veilig bewaard worden in deze koelers voor +/- één jaar, maar wijn opleggen voor meerdere jaren is niet aan te raden).

In de eerste plaats moet u uitvinden welke wijnen geschikt zijn om te bewaren terwijl u in de tweede plaats moet uitvinden hoe de wijn opgelegd moet worden. Bij deze laatste kwestie kan ons team wijnklimaatkast specialisten u helpen. Moderne woningen zijn vaak ongeschikt om wijn te bewaren. Vaak is de temperatuur in huis 20 ºC of zelfs hoger, waardoor de wijn schade kan oplopen. inbouw wijnkast.

Chemische processen in de wijn verlopen namelijk twee keer zo snel als de temperatuur met 10 ºC stijgt: het is dus zeer belangrijk wijn niet te warm te bewaren! De ideale bewaartemperatuur voor wijn ligt tussen de 10 ºC en 15 ºC. Voor iedereen die niet de beschikking heeft over een wijnkelder is een wijnklimaatkast de beste oplossing.

Wijnkoelkast Met Compressor

Wijnklimaatkasten beschikken over een ingebouwde computer die zorgt voor een constante temperatuurcyclus: hierdoor zal de wijn niet meer dan 0,1-0,2 ºC afwijken van zijn gemiddelde temperatuur. Als wijn bewaard wordt bij grotere temperatuurschommelingen dan beginnen ze te ‘ademen’, de lucht en de vloeistof in de fles zullen bij een temperatuursstijging uitzetten en bij een daling krimpen.

Met een wijnbewaarkast kan dit worden voorkomen. Wijnklimaatkasten zorgen er voor dat de luchtvochtigheidsgraad boven de 65% blijft. Dit percentage is ideaal om uw wijn te bewaren: als de luchtvochtigheidsgraad namelijk lager ligt, zal de kurk uitdrogen waardoor de wijn gaat oxideren. Daarbij zullen de wijnen sneller, maar slechter ouderen.

Er zullen zich schimmels vormen die de buitenkant van de kurk en het etiket zullen aantasten. Als de luchtvochtigheid in huis erg laag is, dan is het aan te raden het meegeleverde waterbakje in de wijnklimaatkast gevuld te houden: door de luchtstromen binnen de wijnkast blijft de luchtvochtigheidsgraag dan op peil.

Wijnkoelkast Rood En Wit

Wat doet UV-straling met uw wijn? Door toedoen van deze straling, zullen de reuk, de smaak en vooral ook de kleur van de wijn erop achteruitgaan, omdat de straling de zuurstofopname stimuleert. Tenslotte zijn wijnklimaatkasten voorzien van één of meerdere koolstoffilters. De koolstoffilter(s) zorgen ervoor dat geuren uit de lucht worden gefilterd en voorkomt ook schimmel aan de kurk.

Enkele graden hoger of iets lager mag ook: het belangrijkst is dat de temperatuur constant is. Wij raden daarom aan, als u een wijnklimaatkast gebruikt voor het opleggen van wijn, te kiezen voor één temperatuurinstelling en de kast daar op te laten staan. Natuurlijk is het niet meteen dramatisch om na een jaar de wijnkast een graad anders in te stellen, maar zorg er wel voor dat dit zo min mogelijk gebeurt.

Als de wijn een keer kouder wordt dan de ingestelde temperatuur dan is dit minder ernstig, zolang de wijn maar niet op of onder de 0 ºC komt. Bel onze wijnklimaatkast adviseurs op 0031(0)30-2290058 of mail naar contact@wijnkastenshop. com! .

Wijnkoelkast Voor 6 Flessen

Deze bijzondere koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast wijnkoelkasten heb je ook wijnklimaatkasten. En daar zit een groot verschil in. Een wijnkoelkast wordt ook wel een serveerkast genoemd. Hierin bewaar je wijn op de juiste temperatuur zodat je deze direct kan schenken. De temperaturen zijn meestal in te stellen tussen de 8 en de 18°C.

Om die reden zijn veel wijnkoelkasten voorzien van minstens twee verschillende temperatuurzones. Deze variant schaf je aan om wijnen in te laten rijpen. Deze kast bootst het klimaat van een traditionele wijnkelder na. Hier kun je wijn jarenlang in bewaren totdat de optimale smaak is bereikt. De temperatuur in deze koelkasten zijn gemiddeld 12°C.

Wijnklimaatkasten beschikken meestal over een ondoorzichtige deur zodat licht compleet wordt buitengesloten. Deze kasten zijn vaak groot zodat je er veel flessen in kunt bewaren. Top 10 WijnkoelkastenAssortiment wijnkoelkasten.

Wijnkasten - Inbouw En Vrijstaand Kopen Voor Een Mooi Interieur

Niet iedereen beschikt over een wijn kelder. Om uw wijn echter goed te bewaren is een wijn koelkast een uitkomst. Met een optimale temperatuur en optimale omstandigheden kunt u wijn in een wijn koelkast langdurig bewaren. Zo heeft een wijn koelkast getint glas of een dichte deur; een filter, een optimale luchtvochtigheid en houten liggers.

Beide modellen zijn zowel in vrijstaande als ook in een inbouw variant beschikbaar. Interessant daarbij is de mogelijkheid om binnen één type koelkast zowel rood als wijn te kunnen plaatsen. Dit is mogelijk door aparte compartimenten welke van de juiste temperatuur voorzien kunnen worden. Met een breed assortiment wijnbewaar en wijnklimaatkasten onderstreept Liebherr zijn naam als wijnspecialist.

Wijnklimaatkasten   Veld Koeltechniek BVDe Top 4 Beste Wijnklimaatkasten (mrt. 2021) Paarshuis
Daarmee is het mogelijk om uw wijnkoelkast op een fraaie wijze een prominente plaats in uw keuken te geven. Of dat het nu vrijstaand is, of geheel geïntegreerd in uw keuken. Zeer praktisch bij de Liebherr wijnkoelkasten zijn de wijnbewaarkasten waarin twee of zelfs drie temperatuurzones instelbaar zijn. Daarbij is het mogelijk om rode en witte wijn tegelijkertijd op verschillende temperaturen te bewaren.

Wijnkasten - Inbouw En Vrijstaand Kopen Voor Een Mooi Interieur

Het Franse merk Avintage bijvoorbeeld biedt een uitgekiend assortiment in zowel vrijstaande als inbouw uitvoeringen. Opvallend daarbij is de fraaie afwerking en de hoogwaardige kwaliteit..

“Fijne, mooie en stevige wijnglazen die al langere tijd op ons wensenlijstje stonden. Mooi formaat ook voor de witte wijn (40cl). Neem voor rode wijn de 55cl. En ook nog eens een supersnelle levering. Heel fijn. ”.

Natuurlijk is een goed klimaat erg belangrijk tijdens de groei van druiven, maar de juiste temperatuur tijdens het rijpingsproces en het langdurig bewaren is zeker ook van invloed op de uiteindelijke kwaliteit en smaak. Dankzij een ideale serveertemperatuur komt een glas wijn pas echt tot zijn recht. Elektronische besturing zorgt voor een constante temperatuur, zelfs bij grote schommelingen van de omgevingstemperatuur.

Wijnkoelkast Waar Te Koop

Er komt best veel kijken bij de perfecte wijnervaring, de druiven, de wijnmakers, het klimaat, de botteling en nog honderd andere aspecten. Wijnopslag is echter een sleutelelement voor elke wijn, maar het is ook vaak een element dat over het hoofd wordt gezien. Bent u een (groot) liefhebber van wijn, dan is een wijnkoelkast onmisbaar in uw keukeninterieur.

Voor het bewaren en rijpen van wijn, is dit de ideale temperatuur om zich te ontwikkelen. Om je wijn blij te houden, moet de temperatuur zo constant mogelijk zijn. Bij het serveren daarentegen wil je misschien dat jouw wijnklimaatkast twee verschillende temperatuurzones heeft zodat je een deel van je wijnkoelkast kunt gebruiken om wijn te bewaren op serveertemperatuur.

Het verouderingsproces brengt de volle smaken, aroma’s en subtiele smaken naar boven die niet zouden zijn ontstaan ​​als je deze hebt geopend zonder deze te laten rijpen. Een wijnkast werkt als een elektronisch substituut voor een wijnkelder. Hiermee kun je jouw wijn onder optimale omstandigheden bewaren door de temperatuur en vochtigheid te regelen.

Wijnkoelkast En Wijnklimaatkast

Jouw huishoudkoelkast of barkoelkast is ontworpen om voedsel en dranken op een veel lagere temperatuur te houden, terwijl een wijnkoelkast speciaal is ontworpen om een ​​hogere temperatuur (meestal tussen 10 en 18 graden) met een hogere luchtvochtigheid te handhaven zonder dat het apparaat trilt van de motor. De meeste wijnkoelkasten kunnen standaard 750 ml Bordeaux-flessen (standaard rode en witte wijnflessen) en Bourgondische flessen (standaard champagneflessen) bevatten.

Bijvoorbeeld de wijnkoelkast inbouw is een prachtige eye-catcher. Deze ideale opslag voor je favoriete wijnen is een geheel met het design van je keuken en zorgt ervoor dat een wijn altijd binnen handbereik ligt. Als je een grote, uitgebreide wijncollectie hebt die bestaat uit verschillende soorten wijn, dan is een wijnkoelkast met meerdere zones die meerdere temperaturen kan ondersteunen ideaal voor jou.

More from Lunchen, Uit-eten, Tapas

Navigation

Home

Latest Posts

10 X Koffie En Lunchspots In Haarlem

Published Jun 13, 21
5 min read